Content Discipline widget 1

Content Discipline widget 2

Content Discipline widget 3

Nieuws

Nieuwe Medewerker:

Wij stellen aan u voor onze nieuwe VSR-inspecteur Sandra de Kruijf.

Portaal – smart Cleaning – H.G. van Kruistum Advies bv.

Met Stair-Well pakt Portaal voorsprong in trappenhuisreiniging
november 17, 2016 in Bedrijven aan het woord, Smart Cleaning, Vloeronderhoud
Een facelift van twee imposante hoogflats in Soest, de inzet van een ander, regionaal schoonmaakbedrijf en een duurzame en vernieuwende methode voor de reiniging van de trappenhuizen. Aan de Smitsweg in Soest gooit Stair-Well uit de range Smart Cleaning by Crohill hoge ogen, want alle kenmerken van veilig en schoon, maar ook ergonomie, duurzaam en goedkoper worden bevestigd. Een gesprek met ontwikkelaar, adviseur, uitvoerder en eindgebruiker.

De renovatie aan de Smitsweg in de wijk Smitveen in Soest werd begin 2016 voltooid. “De 925 flats uit 1969 zijn onder meer voorzien van nieuwe keukens en toiletten. Daarnaast zijn de galerijen verhoogd voor de rolstoeltoegankelijkheid en de twee trappenhuisgebouwen zijn aangepakt”, vertellen Cees van het Veer en Jan Veldhuizen, beiden buurtbeheerder leefomgeving.

Beleving
“Niet alleen de uitstraling van de flats behoefde verbetering, ook de schoonmaak”, blikt Lieselot Kerssen, adviseur leefomgeving bij woningcorporatie Portaal, terug. En dat is gebeurd. De conclusies: tevreden bewoners, verbeterd bewonersgedrag en lagere servicekosten, zo maken we uit het gesprek op met betrokkenen van de woningcorporatie, producent annex leverancier, schoonmaakbedrijf en adviesbureau.

Meer kwaliteit
“Er zijn in Nederland vele tienduizenden trappenhuizen. Voor de beleving en veiligheid van de bewoners zijn schoon en veilig essentieel. Dus mogen de trappenhuizen na reiniging niet lang nat en glad zijn. Stair-Well heeft een zeer korte droogtijd”, weet Pim Hilgerdenaar, directeur van Crohill.

Schoonmaak-adviesbureau H.G. van Kruistum Advies bv. , dat in deze case onder meer adviseerde in trappenhuizen schoonmaak, zag zich voor de uitdagende vraag gesteld: “Hoe kun je meer kwaliteit in de complexen aanbrengen? De kosten mochten niet toenemen”, legt directeur Henri van Kruistum uit. “We hebben producten, machines en methodes voor trappenhuizenschoonmaak vergeleken en kozen voor Smart Cleaning by Crohill. In de trappenhuizen van deze flatgebouwen ligt een gevlokte vloer: een betonvloer met antislip.” Dat bevuiling juist bij dergelijke vloeren op de loer ligt, bleek een feit.

Slim schoonmaken
Vier jaar geleden voegde Crohill de Stair-Well methode voor trappenhuisreiniging aan haar assortiment toe. Hilgerdenaar: “De reacties waren en zijn nog steeds zeer positief. Ze sluiten bij het doel aan waarom wij Smart Cleaning hebben ontwikkeld: lichter, sneller, schoner. Maar ook ergonomischer door minder fysieke inspanning, en goedkoper doordat je in minder tijd een hogere kwaliteit weet te behalen en periodiek onderhoud kan worden uitgesteld of zelfs kan vervallen. Smart Cleaning dus.”

Stair-Well blijkt bovendien duurzaam door de slimme combinatie van chemie en moppen, die zo’n 700 keer gewassen kunnen worden zo heeft laboratoriumonderzoek uitgewezen. Het duurzame aspect van Stair-Well zit ‘m ook in het waterverbruik: in een trappenhuis van tien etages wordt 75% minder water verbruikt ten opzichte van traditionele trappenhuisreiniging.

Snel overtuigd
Mark Kommer van Glazenwassers- en schoonmaakbedrijf H. Kommer beaamt de testervaringen van adviseur Van Kruistum, dat de vervuiling daadwerkelijk uit het beton verdwijnt. “Stair-Well was voor ons een kans om met een nieuwe methode kennis te maken. Het vuil wordt inderdaad opgenomen en niet verspreid. We werken er nu drie weken mee en we zijn echt overtuigd van Stair-Well: het kost de schoonmakers veel minder kracht en inspanning, de bewoners hebben een schonere flat en met het oog op natte vloeren is Stair-Well ook veel veiliger. Het gele gevarenbord is niet meer nodig.”

Ook tevredenheid onder de kwaliteitsinspecteurs. Leander van Appeldoorn van adviesbureau H.G. van Kruistum Advies bv.: “We hebben hier drie inspecties uitgevoerd. Alle met een zeer goed resultaat.

Conclusie
In de flats aan de Smitsweg heeft de traditionele mop met emmer met sopwater logischerwijze plaatsgemaakt voor de Smart mop met spraypomp van Crohill. Woningcorporatie Portaal pakt daarmee de voorsprong in beleving, uitvoering, duurzaamheid en financieel voordeel.

Over Portaal
Portaal is een van de grotere woningcorporaties van Nederland. Portaal heeft een publieke taak: zorgen voor goede en betaalbare woningen in een fijne buurt. Portaal is gevestigd in Arnhem, Nijmegen, Eemland, Leiden en Utrecht en beheert en verhuurt 53.000 woningen. Bij alles wat Portaal doet, houdt zij rekening met de belangen van de samenleving, werknemers en andere betrokkenen. Bij Portaal werken zo’n 500 medewerkers.

Smart Cleaning by Crohill is de nieuwste innovatie in de professionele schoonmaakbranche. Het werkt lichter, sneller, schoner én is duurzaam dankzij de slimme combinatie van chemie en moppen. Ons doel is het werk voor de schoonmaakmedewerkers zo makkelijk mogelijk te maken, zodat zij met minder fysieke inspanning en in minder tijd een hogere kwaliteit behalen. De methodes die we ontwikkelen moeten goed zijn voor de schoonmaakmedewerker (people), de portemonnee (profit) én het milieu (planet). Smart methodes hebben een positief effect op financiën, kwaliteit, ergonomie en werkdruk.

Over H.G. van Kruistum Advies bv.
HG van Kruistum Advies is een onafhankelijk schoonmaakadviesbureau, opgericht in 1998. H.G. van Kruistum Advies bv. adviseert en ondersteunt bedrijven, woningcorporaties en onderwijsinstellingen in schoon

Content pagina rechter balk Plaatje met quotes tekst

"Wij hebben ruime ervaring met
verschillende aanbestedings-trajecten. Onze aanbestedingen zijn volledig op maat gemaakt."
Uw adviesbureau voor een onafhankelijk schoonmaakadvies